Bij het plaatsen van elastische veters hoef je je geen zorgen meer te maken over het steeds opnieuw strikken van je schoenen. Onze elastische veters zorgen voor een perfecte pasvorm, comfort en gemak bij elke stap die je zet. Bekijk onze instructievideo hieronder en volg de eenvoudige stappen om je schoenen te transformeren!

Instructievideo: Het plaatsen van elastische veters

 

Stap-voor-stap handleiding voor het plaatsen van elastische veters

  1. Verwijder de oude veters: Haal eerst je oude veters uit je schoenen om ruimte te maken voor de elastische veters.

  2. Rijg de elastische veters: Begin met het rijgen van de elastische veters aan de onderkant van je schoenen, net zoals je normale veters zou doen. Ga door met het kruislings rijgen van de veters door de vetergaten tot je de gewenste hoogte bereikt.

  3. Pas de spanning aan: Trek aan de uiteinden van de elastische veters om de gewenste spanning te creëren. Houd rekening met je comfortniveau en hoe strak je de schoenen wilt hebben.

  4. Bevestig de sluiting: Schuif de meegeleverde op de uiteinden van de elastische veters. Zorg ervoor dat deze stevig vastzit om te voorkomen dat de veters losraken tijdens het dragen van de schoenen.

  5. Knip overtollige lengte af: Knip voorzichtig de overtollige lengte van de elastische veters af, maar laat ongeveer 2-3 centimeter over om gemakkelijk aanpassingen te kunnen maken indien nodig.

  6. Maak een knoopje: Maak een knoopje in beide veters zodat de sluiting er niet meer af kan. Brand met een aansteker het uiteinde weg en trek de sluiting iets aan.

  7. Draai de sluitingen in elkaar: Nu heb je twee sluitingen van beide veters die in elkaar gedraaid moeten worden. Draai deze aan. 

Tip: Doe de schoen aan tijdens het plaatsen en afstellen van de veters. Zo weet je precies hoe strak je de veters moet aantrekken om een fijne pasvorm te krijgen.

Gefeliciteerd! Je hebt nu succesvol elastische veters in je schoenen geplaatst. Geniet van het gemak van elastische veters zonder het gedoe van veters strikken. Loop met comfort en zelfvertrouwen, wetende dat je schoenen perfect passen en ondersteunen bij elke stap die je zet.

Je bent helemaal op de hoogte. Bekijk onze collectie elastische veters om jouw favoriete kleuren te kiezen!